TENERIFE: Santa Cruz de Tenerife in La Laguna

Wednesday, December 27, 2017

Po desetih dneh na Tenerifih sva se počutila že precej domače. Apartma v Puerto de la Cruz nama je s svojo simpatičnostjo zlezel pod kožo in jutranje čakanje na odprtje trgovine nekaj metrov stran je skoraj že postalo navada. Sveže pečen kruhek in kava, na premajhni balkonski mizici za najine obilne zajtrke, s pogledom na El Teide in še malo zaspane turiste, ki so lovili prve sončne žarke v kavarnici pod najinim balkonom ... to so bila res čudovita jutra.

















        (Puerto de la Cruz)





11. DAN sva se odpravila proti eni najbolj opevanih plaž na Tenerifih. Slavni plaži iz saharske mivke, Las Teresitas, nekaj kilometrov izven Santa Cruz de Tenerife. Glavno mesto Kanarskih otokov je polno nakupovalnih središč, muzejev in parkov. Ker nisva ljubitelja šopinga in muzejev sva spregledala oglasne panoje in si samo na hitro, skozi steklo avtomobilskih vrat, ogledala operno hišo, ki zgleda kot nekakšna vesoljska ladja. Sprehodila sva se še skozi tržnico Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa, potem pa pohitela mivki naproti.


Ulice Santa Cruz de Tenerife
Enajstega septembra se ljudi na plaži ni ravno trlo, tako da sva imela desni del plaže skoraj zase. Strateško sva se namestila pod največjo palmo, ki naju je cel dan skrivala pred soncem. Voda ni bila tako topla kot na jugu otoka, pa tudi sicer mi voda na plaži ni bila všeč, ker je bila precej plitka in mirna. Nekje 20 - 30 metrov od obale je v vodi nasuto kamenje, ki plažo polno turistov ločuje od morske poti velikih tovornih ladij. Tole je bolj tipična turistična plaža za družinice z malimi otroki, ki se lahko cel dan mirno igrajo v plitvini. Ko sva proti večeru končno imela dovolj celodnevnega senčenja, sva se odpeljala še na vrh klifa pod katerim leži Las Teresitas. Razgled na morje je izjemen.
  
12. DAN sva za zajtrk pojedla banana split v najbolj luškani kavarnici v mestu (Marbore) po dolgem in počez prehodila Puerto de la Cruz in se za nekaj minut še ulegla na črno mivko glavne mestne plaže. V uličicah ob obali lahko opaziš več grafitov. Od čisto majčkene miške namesto zvonca do ogromnih španskih obrazov in živalskih risanih junakov. Midva sva potrebovala dva dolga sprehoda, da sva obkljukala vse umetnine. 
13. DAN je bil tudi najin zadnji cel dan na otoku. Po zajtrku sva se poslovila od stanovanja nad parkcem v Puerto de la Cruz in se odpeljala proti severu. Še enkrat sva se sprehodila skozi glavno mesto Kanarskih otokov, preležala nekaj uric na Las Teresitas potem pa odšla v najino zadnje mestece pred odhodom. La Laguna. Tu sva ravno ujela nek XY festival. Vse ulice so bile polne otrok s papirnatimi konjički, vse poti pa so vodile do nekakšnega glavnega trga, kjer je bil postavljen velik oder ob njem pa manjši lunapark in različne prikolice s hamburgerji in sangrijo. Škoda, da sva tu imela na voljo samo en večer, če ne drugega, sva med sprehodom opazila vsaj pet res kul kavarnic z burgerji. 


14. DAN sva se polna novih spominov poslovila od čudovitega otoka in zaspana čakala letalo proti Barceloni. Tenerife v septembru, bil si nepozaben. Čiao!

Love, K.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe