Malta, februar 2018

Wednesday, March 14, 2018

Kam se odpraviš februarja, ko imaš dovolj snega in nizkih temperatur, hkrati pa hrepeniš po toplih sončnih žarkih, čudovitih krajih, kjer morje boža obalo in starodavnih mestih, v katerih se lahko brezskrbno izgubiš?😃

Majhen otoček v velikosti Dolenjske, pa vendar čisto svoja država v Sredozemskem morju po imenu Malta, ni bila najina prva izbira, pa sva šla vseeno, ker je bila letalska karta zelo poceni, ker se poceni udobnih hotelskih namestitev izven sezone kar tre in ker tu še nisva bila.

Na voljo sva imela 4 cele dni, da raziščeva in pogledava čim več in najin urnik je bil res natrpan, pa nama vseeno ni uspelo pogledati vsega. Če prideš poleti, je dobro, da imaš na voljo cel teden, ker čudovitih plaž na katerih bi lahko preležal popoldan je na pretek.

Najin hotel se je nahajal na severu otoka, v mestu po imenu Saint Paul's Bay, ki je od glavnega mesta Vallette oddaljen slabih 10 minut vožnje z avtomobilom in verjetno kako uro z mestnim avtobusom. Uporabo slednjih odsvetujem, če je namen dopusta odkrivanje vseh mogočih zanimivosti otoka, ker gre za totalen avtobusni kaos. Naj dejstvo, da sva za 19 kilometrov od letališča do hotela z avtobusom potrebovala 100 minut, govori zase.

Car rent: Poišči Joseph car hire v Saint Paul' Bay. Povsem nov Fiat Fiesta stane 20 € na dan z dodatnim pologom 250 €, kateremu se lahko izogneš z dnevnim zavarovanjem avtomobila za 5 €. Midva sva torej plačala 100 € za 4 dni brez kakršnih koli dodatnih depozitov ... pa še tole, vozijo po levi ;)

Tokrat puščam, da fotografije govorijo (skoraj) same zase, ker bi lepoto otoka težko bolje zajela v besedah.

PRVI DAN

* Mdina - King's Landing za vse fane GOT ;)

* Dingli cliffs

* Rabat

* sončni zahod na Riviera Martinique

Streets of Mdina


Dingli cliffs

Dingli cliffs

Rabat - St. Domnic Church: ''When you play the game of thrones, you win or you die''

Levo: Gnejna Bay, desno: Ghajn Tuffieha Bay oziroma kar Riviera Martinique.

Pogled na Riviero Martinique in sosednji Golden Bay.


DRUGI DAN

* Popeye village

* St. Agatha's Tower - Red Tower

*Blue Grotto 

* Marsaxlokk

* St. Peter's pool

Blue Grotto // Red Tower // St. Peter's pool


TRETJI DAN

par uric v glavnem mestu Valletta




ČETRTI DAN - otok GOZO

(č u d o v i t )

Čeprav je pred letom dni Azure Window za vedno potonil v morje, se na mesto še vedno zgrinjajo trume turistov. 👇😍



 Sicer pa je Gozo poln malih zakladov in skritih lokacij, ki jih lahko odkrivaš tekom dneva. Midva skoraj nisva imela časa v miru pojesti kosilo, ker se nama je mudilo na vse možne konce otoka, sonce pa začne tu februarja zahajati že malo pred šesto uro.

Prva obala, ki sva jo obiskala, je bila Ramla bay. Tale hotel je povsem zapuščen, ponuja pa enkraten razgled.


Ena najlepših obal na otoku je široka dobre tri metre, voda pa je dejansko turkizna😊


Otok je res neizmerno fotogeničen. Toliko fotografij, kot sva jih naredila v teh 4 dneh, nama ni uspelo skupaj spraviti cele tri tedne na Tenerifih. Žal nama je edino, da je zmanjkalo časa za otoček med Malto in Gozom - Comino, kjer kraljuje modra laguna. 😏

Do naslednjič😊





You Might Also Like

0 Comments

Subscribe